20 Şubat 2012 Pazartesi

The Rum Diary





Yusuf açılış konuşmasını yaptı, ben de ilk filmli yazıyı yazayım o zaman. (Ki ilk yazı onun içinde iki sene kadar beklerdik bence). 
Hakkında bir şeyler yazacağım ilk filmin, ilk yazı konusu olmasında duygusal bir anlamı yok. Bir anlam yüklemeye çalışsam bir iki sene de o sürer diye korktum açıkça :)
The Rum Diary filmine gelince... Filmin afişinde dağınık bir otel odasında, dağınık ama hala (tabi ki de) yakışıklı Johnny Depp'i görünce çok heyecanlandım ve sevindim. Ama izlerken bu duygularımı yüzüme yansıtamadım zira filmi o kadar beklenti ile izlememek gerekiyormuş. Fena bir film değil, uyarlandığı kitabın yazarına(Hunter S. Thompson) ithaf edilmiş. Bu yazar kişisi ayrıca ayık kafayla izlenemeyen ama öbür kafayla izlense keyifli bir film olan,Vegas'ta Korku ve Nefret (Fear and Loathing in Las Vegas)filminin uyarlandığı kitabın yazarı. Filmde Vegas'ta Korku ve Nefret'i andıran "kafalar güzelli, halüsinasyonlu" sahne bile var. Bolca rum ve bilumum alkoller tüketiliyor, Sen de gidip iki bira kapıp gelsem mi acaba diye düşünüyorsun.
Filmin konusalı şöyle:  Gazeteci olan Johnny, Porto Rico'ya batmakta olan bir gazetede çalışmak için gelir. Burada ilginç insanlarla ve değişik dünyalarıyla tanışır. Kendinden istenen magazinsel, genel geçer tarz yazılar yerine, adada dönen olayları falan yazmak ister. Adada müteahhit olan ve Johnny'yi kendi pis işlerine alet etmeye çalışan zengin bir adamla tanışır ve onun nişanlısına aşık olur. Bu zengin insanın çirkin işlerini açığa çıkarmak ister.
Böyle akıcı, sürükleyici bir film değil. Arada kopuyor, oradan oraya geçiyor. Konulu, güzel sonlu, herkeslere beğendiremli bir film değil yani. Kendini izlettiriyor mu? Evet. Sıkıyor mu? Bazen. Tavsiye Eder miyim? Evet. 
Johnny Depp'e gelince, sakin bir Johhny ile karşılaşıyorsun. Öyle sakin tepkileriyle gidiyor işte film. Bruce Robinson yazmış yönetmiş ilginç, güzel, tropik havalı, güldüren, bazen düşündüren, bazen içmeden kafanı güzelmiş gibi yapan bir film olmuş. İyi seyirler. Bol Johnny'li günler :)
Yazan : Eren )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder